OVAKO SPREMLJENE MOGU DA STOJE I 2 DANA: Palačinke meke kao pena, fora koju morate da zapišete!


IZVOR: Republika - 24.04.2019 | 03:14


Tajna palačinki mekih i vazdušastih kao pena nije u sastavu koliko u jednom triku.

Foto: Photo by Monika Grabkowska on Unsplash

Potrebno: 200g brašna, 200 ml mleka, 200 ml kisele vode, 2 kašike ulja, 1 vanilin šećer, kora od 1 limuna, prstohvat soli, 1 celo jaje i 1 belance.

Priprema: Mikserom umutiti mleko i jaje pa dodati kiselu vodu, vanil šećer, koru od limuna, ulje i brašno. Posebno umutiti mikserom šam od 1 belanceta pa ga kašikom postepeno umešati u smesu za palačinke.

Upravo zbog ovako umešanog belanceta, palačinci će biti meki i vazdušasti. Ovako umućene palačinke pecite na malo ulja i filujte po želji.