Torta sa malinama: Osvežavajuća poslastica je idealna za prazničnu trpezu!


IZVOR: Republika - 26.04.2019 | 03:14


Ako nemate ideju kakav dezert da poslužite posle svečanog ručka, ova osvežavajuća poslastica je savršen izbor.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Sastojci:

Za koru:

  • 250 g keksa
  • 80 g maslaca
  • 3 kašike cvetnog meda
  • 1 vanilin šećer
  • ½ kašičice mlevenog cimeta
  • 2 kašike instant kafe
  • 50 ml pomorandžinog soka
  • 1 kašičica izrendane pomorandžine korice

Za fil:

  • 350 g svežeg kravljeg sira
  • 250 g rikota sira
  • 200 ml slatke pavlake
  • 5 kašika cvetnog meda
  • 300 g malina
  • 2 kesice gustina (20 g)
  • 8 kašika vode

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Priprema:

Keks izdrobite i stavite u dublju posudu. Na laganoj vatri otopite maslac i med. Dodajte vanilin šećer, cimet, instant kafu, sok i izrendanu pomorandžinu koricu. Mešajte dok se kafa ne otopi, pa mešavinom prelijte pripremljen keks. Sve dobro izmešajte i smesu ravnomerno rasporedite na uljem namazan kalup za torte (prečnika 24 cm). Pripremljenu podlogu stavite u frižider na oko sat vremena. Sveži sir i rikotu pomešajte i izmešajte električnom mešalicom do penaste strukture.

Pripremljenoj smesi dodajte slatku pavlaku, med, usitnjene maline i gustin. Dobijeni fil nanesite preko kore.
Tortudobro ohladite, ukrasite malinama i listićima nane.