Hrskavo i ukusno jelo gotovo za tili čas: Pohovani karfiol ide i uz meso i uz ribu


IZVOR: Republika - 03.06.2019 | 03:14


Sjajan recept za pohovani karfiol koji možete da jedete uz posni namaz!

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Sastojci

  • 1 glavica mladog karfiola
  • 40-50 g prezli
  • ulje
  • 200 g brašna
  • so
  • suvi začin
  • 1/4 kesice praška za pecivo
  • 1/4 l kisele vode

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Priprema 

Obariti glavicu karfiola sa malo suvog začina.

U brašno dodati suvi začin, so, prašak za pecivo, kiselu vodu i napraviti masu kao za palačinke.

Staviti dosta ulja u šerpu (kao za posne krofne) i kad se dobro zagreje spuštati u njega cvetiće od barenog karfiola koje smo prethodno umočili u brašno pomešano sa solju, zatim u masu za pohovanje, pa u prezle.

Prži se kratko, koliko da porumeni.

Ovako pripremljen karfiol, odlično je poslužiti uz sos od belog luka.