Narandžasta rapsodija ukusa: Ovaj kolač je pravi izbor za vrele dane, voće i fil se tope u ustima


IZVOR: Republika - 11.06.2019 | 03:14


Sa prvim kajsijama na tezgama, javlja se i ideja da se upotrebe za osvežavajući kolač koji se brzo sprema, ali još brže i nestaje sa tacne!

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Za biskvit

  • 2 jaja
  • 3 kašike šećera
  • 5 kašika brašna
  • 50 ml ulja
  • 100 ml jogurta
  • 1/2 praška za peciva
  • 800 gr zrelih kajsija

Fil

  • 2 pudinga od slatke pavlake
  • 4 kašike šećera
  • 500 ml mleka 

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Priprema

Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, ulje, jogurt i sve dobro izmešati. 

Pleh obložiti pek papirom. Sipati pola testa u pleh i rasporediti. Peći na 200 stepeni oko 10 min samo malo da zapeče. 

Puding skuvati u mleku, dodati šećer. Prohladiti malo puding pa sipati polovinu prohlađenog pudinga pa rasporediti pola kajsija. 

Preko kajsija sipati drugu polovinu pudinga pa ostatak testa. U testo rasporediti ostatak kajsija. Peći na 200 stepeni oko 50-55 min. 

Pred kraj prekriti folijom. Pečen kolač posuti prah šećerom i vanilin šećerom. Vaditi iz kalupa potpuno hladan. 

Dobili ste najsočniji kolač od kajsija.