Svi će tražiti repete! Evo kako se prave GRČKE ĆUFTE


IZVOR: stil.kurir.rs - 12.10.2019 | 03:14


Ponestaje vam ideja šta da sprmite za ručak. Dosadila su vam obična jela i želite malo drugačiji ukus da osetite za stolom? Grčke ćufte će doneti upravo to što vam treba.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mešanog mesa (junetina i svinjetina)
  • 1 kriška starog hleba
  • malo mleka
  • so, biber
  • 2 čena belog luka
  • 1 jaje
  • 2 glavice crnog luka
  • malo aleve paprike
  • 3 šoljice pirinča
  • 1 dl soka od paradajza
  • 100 g kačkavalja

Priprema:

1. Mleveno meso zamesiti s kriškom hleba nakvašenom mlekom, dodati so, biber, sitno seckani beli luk i jaje. Napraviti ćufte i ispeći ih u tiganju.

2. U šerpi posebno propržiti crni luk isečen na rebarca (da omekša, nikako da požuti). Dodati malo aleve paprike, malo bibera i tri šoljice pirinča.

3. To presuti u posudu za pečenje, poređati odozgo ćufte i naliti sokom od paradajza i vodom da ogrezne.

4. Staviti u rernu na 200 stepeni i peći dok pirinač ne omekša. Ako treba, u toku pečenja dodati još malo vode i pred kraj narendati kačkavalj.