Želećete duplu porciju: Sočni ćevapi u paradajz sosu!
IZVOR: bonapeti.rs, Republika - 28.10.2019 | 04:14
Odličan ručak za prave gurmane!
POTREBNI SASTOJCI:
paradajz - 1 tegla
crni luk - 2 glavice
beli luk - 3 čena
maslac - 60 g
mleveno meso - 500 g
biber - 1 kašičica
kumin - ½ kašičice
čubar - ½ kašičice
peršun - ¼ veze
so - po ukusu
NAČIN PRIPREME
Umesite mleveno meso sa suvim začinima i naseckanim peršunom.
Oblikujte male ćevape.
Ispasirajte paradajz.
Foto: Photo by Misky on Unsplash
Na kratko u maslacu upržite naseckani crni luk i beli luk, dodajte paradajz i dinstajte u rerni dok se ne zgusne.
Dodajte ćevape, posolite po ukusu i pecite još oko 20 minuta na 180 stepeni.