Želećete duplu porciju: Sočni ćevapi u paradajz sosu!


IZVOR: bonapeti.rs, Republika - 28.10.2019 | 04:14


Odličan ručak za prave gurmane!

Foto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

Foto: Ilustracija

POTREBNI SASTOJCI:

paradajz - 1 tegla
crni luk - 2 glavice
beli luk - 3 čena
maslac - 60 g
mleveno meso - 500 g
biber - 1 kašičica
kumin - ½ kašičice
čubar - ½ kašičice
peršun - ¼ veze
so - po ukusu

NAČIN PRIPREME

Umesite mleveno meso sa suvim začinima i naseckanim peršunom.

Oblikujte male ćevape.

Ispasirajte paradajz.

Foto: Photo by Misky on Unsplash

Ispasirajte paradajz

Na kratko u maslacu upržite naseckani crni luk i beli luk, dodajte paradajz i dinstajte u rerni dok se ne zgusne.

Dodajte ćevape, posolite po ukusu i pecite još oko 20 minuta na 180 stepeni.