KO PORUČENO ZA SLAVE! Bajadere od pilećeg mesa - idealno slano predjelo za svečani ručak!
IZVOR: Republika - 31.10.2019 | 04:14
Pikantno jelo od pilećeg belog mesa i suvog vrata izvanredno je posluženje u naročitim prilikama - kao meze pred svečani ručak, na rođendanu ili na slavskoj trpezi.
Sastojci
- 2 veća pileća bela mesa
- 200 g dimljenog suvog vrata
- 150 g tost sira
- 3 jajeta
- 2 dl kisele pavlake
- senf
- 2-3 čena belog luka
- biber
Foto: pixabay.com
Priprema
Belo meso odvojiti od kosti, iseći na šnicle i izlupati.
Suvi vrat iseći na tanje šnite. Vatrostalnu činiju blago nauljiti.
Poređati red belog mesa, pobiberiti i premazati senfom, posuti seckani beli luk.
Foto: pixabay.com
Preko poređati suvi vrat, a preko njega topljeni sir, sve dobro prekriti preostalim belim mesom.
Umutiti jaja i pavlaku, posoliti i pobiberiti.
Preliti preko mesa. Peći oko sat vremena na 220 stepeni.
Ostaviti je da se ohladi dobro par sati i onda secite na kocke ili pravougaonike.