KO PORUČENO ZA SLAVE! Bajadere od pilećeg mesa - idealno slano predjelo za svečani ručak!


IZVOR: Republika - 31.10.2019 | 04:14


Pikantno jelo od pilećeg belog mesa i suvog vrata izvanredno je posluženje u naročitim prilikama - kao meze pred svečani ručak, na rođendanu ili na slavskoj trpezi.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Sastojci

  • 2 veća pileća bela mesa
  • 200 g dimljenog suvog vrata
  • 150 g tost sira
  • 3 jajeta
  • 2 dl kisele pavlake
  • senf
  • 2-3 čena belog luka
  • biber

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Priprema

Belo meso odvojiti od kosti, iseći na šnicle i izlupati.

Suvi vrat iseći na tanje šnite. Vatrostalnu činiju blago nauljiti.

Poređati red belog mesa, pobiberiti i premazati senfom, posuti seckani beli luk.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Preko poređati suvi vrat, a preko njega topljeni sir, sve dobro prekriti preostalim belim mesom.

Umutiti jaja i pavlaku, posoliti i pobiberiti.

Preliti preko mesa. Peći oko sat vremena na 220 stepeni.

Ostaviti je da se ohladi dobro par sati i onda secite na kocke ili pravougaonike.