Ukusna japanska torta čiji je glavni sastojak ČOKOLADA SA RIŽOM


IZVOR: b92.net - 04.01.2020 | 04:14


Neverovatan spoj ukusa koji je idealan za sve svečanosti.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Potrebno je:

  • 400 g čokolade sa rižom;
  • 150 ml slatke pavlake;
  • 250 g sira maskarponea;
  • kora od limuna;
  • 150 g višanja iz kompota;
  • 1 šlag krem od vanile;
  • 2 krem šlaga od čokolade;
  • 350 ml mleka.

Za ukrašavanje:

  • 1 krem šlag od vanile;
  • 125 ml mleka;
  • 50 g čokolade za kuvanje.

Čokoladu sa rižom izlomiti na komade i rastopiti na pari, dodati slatku pavlaku i polako promešati. Rastopljenu čokoladu sipati u podmazan kalup za tortu prečnika 25 cm i ostaviti najmanje 2 sata u frižideru. Krem šlag od vanile umutiti prema uputstvu sa kesice, dodati sir i rendanu koru od limuna, piše Stvar ukusa. Polovinom krema premazati ohlađenu čokoladnu podlogu, dodati oceđene višnje, zatim preostali krem. Na isti način kao i šlag od vanile pripremiti i šlag od čokolade i sipati preko krem šlaga od vanile. Čokoladu za kuvanje rastopiti na pari i sipati je u tankom sloju na pek papir. Ohladiti je i izlomiti na veće komade i obložiti njom spoljni deo torte. Šlag od vanile pripremiti po uputstvu sa kesice i ukrasiti tortu.