(RECEPT) Da li ste nekada probali pečene rotkvice? Ukus je fantastičan!


IZVOR: Republika - 12.02.2020 | 04:14


Ovo je recept za rotkvice na sasvim drugačiji način! Iako su sveže vrlo ukusne i hrskave, pa smo navikli na salatu od njih i pečene će vas ostaviti bez teksta svojim bogatstvom ukusa i mirisa.

Foto: youtube.com/Keto Bosh

OVO DOSAD NISTE PROBALI Pečene rotkvice

Sastojci

  • dvadesetak crvenih rotkvica
  • kašika suncokretovog ulja
  • pola kašičice soli
  • sveže mleveni crni biber
  • 2 kašike neslanog maslaca
  • veliki češanj belog luka, iseckan
  • pola kašičice semenki kima

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Postupak

Zagrejte rernu na 230 stepeni. Rotkvice prepolovite pa pecite u rerni na ulju, dodajte so i biber. Pecite 20-ak minuta dok ne postanu mekane. Dok se peku, u tiganju otopite maslac, dodajte luk i kim i prodinstajte oko 3 minuta neprestano mešajući, dok luk ne poprimi zlatno žutu boju. Pazite da ne izgori!

Aromatizovani maslac prelijte preko pečenih rotkvica i poslužite dok je vruće. Ovo jelo možete da kombinujete sa nekim mesom - piletinom ili svinjetinom.