(RECEPT) Tart sa šumskim voćem! Traje kratko, ali je preukusan
IZVOR: informer - 28.03.2020 | 04:14
Preukusan tart sa šumskim voćem, svideće vam se sigurno...
Pokušajte da ga ne pojedete za jedan dan.
Nema šanse da će doživeti jutro!
SASTOJCI:limun 390 g brašna 260 g maslaca so 120 g šećera 130 g šećera u prahu 500 g šumskog voća 10 kom. vanilin šećera 1 jaje |
PRIPREMA:U veću posudu stavite brašno, maslac, šećer u prahu, rendanu limunovu koru, žumance, vanilin šećer i so. Rukama umesite prhko testo, uvijte ga u foliju i stavite u frižider na dva sata. Ohlađeno testo razvijte na debljinu od oko 0,5 cm, te isecite krug prečnika posude u kojoj ćete peći tart. Od preostalog testa napravite trake širine 1 cm. |
Modlu za tart premažite maslacem, potom u nju stavite testo i probodite ga viljuškom na nekoliko mesta. U šerpu stavite vodu, šumsko voće i šećer, te kuvajte na tihoj vatri oko pet-šest minuta (sve vreme mešajući), dok se šećer ne rastopi i ne pretvori u sirup.
Tart nafilujte ohlađenim voćem u sirupu. Od traka testa napravite mrežu na tartu. Kolač pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.
Pre serviranja ukrasite tart šaćerom u prahu koji daje sjajan kontrast između zlatne kore i šumskog voća.