Picerija sa dugom tradicijom objavila vanvremenski recept za najukusniju "margaritu"!
IZVOR: Telegraf, Republika - 27.04.2020 | 03:14
Lanac restorana Pica Express podelio je svoj recept za obožavanu picu margaritu, prenosi Metro.
Gotovo da ne postoji osoba na svetu koja ne voli picu, a dok smo još savetovani da ostanemo kod kuće, poznata picerija iz Velike Britanije otkrila je recept za omiljenu picu Margaritu.
Sve počinje od savršene baze koja treba da bude tanka, hrskava i ukusna. Zatim dolaze jednostavni, ali bogati ukusi bosiljka, rastopljene mocarele i paste od paradajza.
Vanvremenski recept nalazi se na meniju Pizza Express-a još od 1965. godine, a korake nije teško ispratiti.
Vreme pripremanja 40 minuta.
Sastojci:
- 150 ml tople vode
- 1 kašika šećera
- 15 g svežeg kvasca (ili dve kašike suvog kvasca)
- 225 g običnog brašna (plus dodatak za rad)
- 1,5 kašičica soli
- maslinovo ulje
- 80 g paste od paradajza
- 70 g mocarele (ili bilo kojeg sira)
- bosiljak
Priprema:
Zagrejte rernu na 230 stepeni. Izmrvite kvasac u toploj vodi i dodajte šećer. Ostavite da smesa stoji 10-15 minuta na toplom mestu dok se na površini ne razvije pena.
Prosejte brašno i so u veću posudu za mešanje i u sredinu ulijte smesu kvasca i maslinovo ulje. Pobrašnite ruke i rukama polako izmešajte dok se sastojci ne sjedine.
Mešajte testo 10 minuta dok ne postane glatko, svilenkasto i meko.
Stavite testo u podmazanu posudu, pa premažite paradajzom. Nakon toga rasporedite mocarelu, začinite origanom i biberom, pa prelijte i malo maslinovog ulja. Pecite u rerni 10-15 minuta dok se sir malo ne oboji. Kada bude spremna, stavite bosiljak na vrh i servirajte.