(RECEPT) Savršen zalogaj, uskoro će postati VAŠ omiljeni avokado doručak!


IZVOR: lepotaizdralje.rs, republika.rs - 29.05.2020 | 03:14


Vikend za vikendom, online branč sa devojkama i razgovor o Tinder dejtu, ispijanja koktela i zalogaji savršeno sazrelog tosta od avokada. Iako je ovo definitivno tradicija koju vredi čuvati, ona zaslužuje i malo poboljšanje.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija 

Tu stupa na scenu novi recept za avokado doručak.

- Ukusi ove dve voćke se međusobno nadopunjuju, a tucana papričica, korica limete i med dodaju ravnotežu - kaže Apolonjia Porlejn, vlasnica legendarne "Porlejn" pekare u Parizu, koja je stvorila ovu ukusnu grickalicu koja vam daje energiju, piše Shape.

- Šta god da radite, nemojte gurnuti krišku hleba u toster i smatrati da je gotov: Tostiranje samo jedne strane hleba učiniće čudo - kaže Porlejn i dodaje - Kada ga zagrizete, on je i gladak spolja, mekan iznutra, a hrskav - 

Ako vas vizualizacija hrskavog tosta koji se topi u ustima ne ubedi da napravite ovaj avokado doručak, njegove nutritivne vrednosti hoće. Pun vlakna, zdravih masti i kalijumom, ovaj tost će vas držati sitim do popodneva.

"Specijalitet" od avokada sa bananom i izrendanom limetom.

Za dva sendviča:

Sastojci:

  • 2 kriške pšeničnog ili raženog hleba
  • 1 avokado, 4 tanke kriške iseći, ostalo pretvoriti u pire
  • 1 srednja banana, iseckana
  • 1 kašika izrendane limete, plus 2 kašike soka od limete
  • tucana papričica
  • 1 do 2 kašike meda

Uputstva:

  • Tostirajte hleb dok ne poprimi zlatnu boju na jednoj strani.
  • Rastopljeni pire od avokada rasporedite po tostiranoj strani hleba.
  • Na to rasporedite kriške banane i avokada.
  • Pospite limetu, pa sok od limete, zatim dodajte prstohvat tucane papričice. Premažite medom i poslužite.