(RECEPT) Daje SNAGU i NE GOJI: Kuvana PALENTA sa mocarelom
IZVOR: magazin.novosti - 15.06.2020 | 05:14
Kuvana palenta je tradicionalan doručak koji su jeli naši preci.


Foto: youtube.com/Najbolji Recepti Narkonia
Ovo jelo ne goji, jer ima manje oko 200 kalorija. U isto vreme daje snagu da izdrži naporan dan.
Sastojci:
- 4 kašike palente po osobi
- 2 decilitara vode
- pola mocarele
- malo soli
Priprema:
Palenta se kuva brlo i lako. U malo dublju šerpu se sipa čaša vode, odnosno dva decilitara vode i kašikica soli. Kada se malo ugreje dodaju se četiri kašike palente. To je doza za jednu osobu. Energično se neprestano meša.


Foto: youtube.com/Najbolji Recepti Narkonia
Ovaj doručak se priprema za pet minuta
Palenta će brzo provriti i ne sme da zagori. Čim se zgusne - kraj je blizu i može da se isključi ringla. Kada postane gusta kao pire šerpa se sklanja sa ringle i palenta se sipa u posudu iz koje će se jesti.
Parčićima mocarele se pospe palenta. Može da se koristi i feta ili neki drugi sir.
Palenta je odličan prilog uz gulaš, pa i kremenadlu. Ukoliko se skuva gusta može da se iseče na kockice i kratko isprži u tiganju.