Kako da sami spremite piletinu na kineski način?


IZVOR: Republika - 30.06.2020 | 03:14


Piletina je omiljeno meso mnogih od nas. U kineskoj kuhinji zauzima jako bitno mesto, a recepti za pripremanje jela koja sadrže ovo mesu su mnogobrojna. Osim piletine, pirinač, povrće i soja sos su nešto bez čega ova kuhinja ne bi bila to što jesta. Ako ne volite da idete po restoranima ovo je način da kinesku kuhinju dovedete za svoju trpezu.

Foto: Photo by Clem Onojeghuo on Unsplash

Foto:Ilustracija

Spremite sami kod kuće piletinu na kineski način kojoj bi i kinezi pozavideli na ukusu!

Sastojci:

Belo meso 700g
kupus 400g
praziluk 150g
luk 150g
pečurke po želji
šargarepa 200g
paprika 200g
soja sos 50ml
gustin 2 kašičice
voda 200ml
beli luk 1 čen
mleveni biber 1/2 kašičice
so 1/2 kašičice
kikiriki šaka-dve

Sve vesti iz rubrike lifestyle možete pročitati OVDE 

Foto: Photo by Debbie Tea on Unsplash

Foto:Ilustracija

Priprema: 

Prvo propržite praziluk i luk u dubokom tiganju ili voku. Zatim dodajte meso iseckano na kockice. Dodati iseckane sargarepice, kupus, papriku i ostalo povrće po želji. isecite ih na štapiće ili ih izrendajte na krupno ako vas mrzi da seckate, pa prziti nekih 6 minuta.  Sipajte soja sos, stavite začine pa dodajte vodu i gustin. Plus možete da dodate malo limunovog soka ili  čak belo vino(i džin može da posluži).

Kao prilog možete da spremite pirinač ili špagete. 

Prijatno!