(RECEPT) SIMFONIJA UKUSA: Probajte neodoljiv džem od krušaka i đumbira


IZVOR: Press online, Republika - 24.07.2020 | 17:19


Đumbir daje džemu posebnu aromu.

Foto: stvarukusa.rs

Džem od krušaka i đumbira

Sastojci

3 limuna 
oko 1,2 kg krušaka
40 g đumbira
oko 1 kg želir šećera u srazmeri 1:1 
2 šipke cimeta

Priprema

1. Iscediti sok limuna. Kruške oprati, oguliti, prepoloviti, izvaditi koštice, sitno iseckati i odmah pomešati sa sokom limuna. Kruške dobro izmiksati. Đumbir oljuštiti, sitno iseckati i dodati pireu od krušaka.

 
$bp("Brid_95610859", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"226"});

2. Odmeriti voćni pire i istu toliku količinu želir-šećera, dodati šipke cimeta i sipati u visok lonac. Sve zajedno kuvati na uobičajen način, sve dok se na površini ne pojavi pena.Skinuti penu i izvaditi cimet. Džem odmah sipati u zagrejane tegle. Hermetički zatvoriti i oko 15 minuta držati ih prevrnuto na poklopcu. Skoniti na hladno i mračno mesto.