(RECEPT) Mmmm, preukusno: Punjene paprike sa pirinčom i mesom iz rerne


IZVOR: serpica.net, republika.rs - 04.08.2020 | 12:00


Jelo veoma ukusno, sočno, lagano preliveno umućenom pavlakom, jajetom, belim lukom i mirođijom. Možete iskoristiti sir, pavlaku, jogurt, peršunovo lišće, sitnu crvenu papriku, kolutove paradajza... Preliv može, a i ne mora.

Foto: serpica.net

Punjene paprike

Sastojci i priprema:

 

  • 5-6 komada paprika
  • 600 gr. mesa (pilećeg ili nekog drugog)
  • 400 gr. pirinča
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 100 ml. ulja (plus da se premaže tepsija i preliju paprike odgore)
  • peršunovo lišće
  • 1 kašika suvog začina
  • malo bibera (ako volite)
  • oko 600 - 700 ml. vode
  • 4 kašike pavlake
  • so

 
$bp("Brid_96542225", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"226"});

Preliv:

 

  • 2 jaja
  • 4 kašike pavlake
  • 1 čen belog luka
  • malo mirođije (ako volite)

Priprema:


Usitnite luk pa ga propržite na ulju, dodajte rendanu šargarepu,začin pa kratko dinstajte. Dodajte usitnjeno meso i krčkajte sve dok meso ne pobeli, zatim dodajte opran pirinač, prelijte vodom i kuvajte dok voda ne ispari i pirinač bude mekan. Pred kraj još iseckano peršunovo lišće i biber. Sklonite sa šporeta i umešajte pavlaku. Paprike isecite po dužini, malo ih posolite i ređajte u namašćenu tepsiju. Svaku napunite do vrha, prelijte još malo uljem, prekrite tepsiju folijom i pecite oko 35 minuta na 220 stepeni (može i jača temperatura).

Prijatno!