(RECEPT) Sočan čokoladni kolač koji se topi u ustima


IZVOR: Stvar ukusa, Republika - 09.08.2020 | 10:27


Sočan čokoladni kolač koji morate da probate.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Sastojci:

Za testo:

170 g putera sobne temperature
180 g šećera
125 ml vruće nes kafe (skuvano samo sa vodom)
120 g crne čokolade
3 jajeta
1 burbon vanilin šećer
160 g brašna
40 g kakao praha
1,5 kašičica praška za pecivo
prstohvat soli
prstohvat cimeta
180 g kisele pavlake

Za preko:

50 g mlečne čokolade

 

 
$bp("Brid_96968762", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"226"});

 

Priprema

Nes kafu skuvajte i prelijte preko iseckane čokolade, pa ostavite sa strane. Šećer i puter penasto umutite, pa dodajte vanilin šećer i jedno po jedno jaje. Suve sastojke pomešajte i prosejte. Nes i čokoladu mešajte žicom dok se ne sjedini, pa dodajte kiselu pavlaku i sve zajedno pomešajte. U jaja i puter sada naizmenično dodajte prosejane suve sastojke i čoko smesu i lagano mutite dok se sve ne sjedini. Fil rasporedite u pekaču za hleb dimenzija 30×12 cm koji je obložen pek papirom. Kolač pecite sat vremena na 180°C, najbolje bi bilo da se peče sa gornjim i donjim grejačima ako rerna ima tu opciju, ako ne, onda pecite kao i sve ostalo. Kolač mora potpuno da se ohladi pre serviranja da bi bio čvrst. Možete ga ukrasiti i istopljenom čokoladom.