(RECEPT) Slast zagarantovana: Fantastična MILKA TORTA
IZVOR: serpica.net, republika.rs - 13.08.2020 | 12:01
Da li vam krene voda na usta istog časa kada neko spomene "Milka" čokoladu? Da, znamo, i nama isto takođe. U nastavku pročitajte recept, "Milka" torte koja će vam sa sigurnošću postati omiljeni slatkiš.
POTREBNO ZA 4 KORE:
- 12 belanaca
- 12 kasika secera
- 200 gr mlevenih przenih lesnika
- 2 kasike brasna
ZA FIL:
- 12 žumanaca
- 3 kašike brašna
- 100 gr šećera
- 3 pudinga od vanile
- 1 litra mleka
- 200 gr. milka čokolade sa seckanim lešnicima
- 200 gr bele milka čokolade
- 250 gr margarina
- 500 ml. šlaga
PRIPREMA KORE:
Umutiti penasto 3 belanca, dodati polagano 3 kašike šecera uz mucenje.
Varjačom umešajte 50 gr. mlevenih lešnika i pola kašike brašna. Kalup za tortu (26 cm), obložite papirom za pečenje, ulijte masu i pecite u već spremnoj zagrejanoj rerni na 200 stepeni najviše do 4 - 5 minuta.
Tako ispecite još 3 kore.
PRIPREMA FILA:
Žumanca dobro umutite sa 100 gr. šećera.
3 pudinga, 100 gr.šećera. 3 kašike brašna posebno umutite sa malo mleka. Ostalo mleko prokuvajte.
Izmešajte žumanca i puding i zakuvajte u prokuvano mleko. Kuvajte još koji minut uz stalno mešanje dok se fil ne zgusne.
Podeliti na dva jednaka dela. U jedan deo stavite kockice milka čokolade sa lešnicima, u drugi deo belu milka čokoladu. Svaki deo izmešajte da se čokolade rastope u filu.
Kada se filovi ohlade, umutite margarin i u svaki deo dodajte polovinu margarina.
FILOVANJE TORTE:
Kora, tamniji fil, svetliji fil, lag -kora, tamniji fil, svetliji fil, slag -kora, tamniji fil, svetliji fil, slag - kora i dekoracija po zelji.
Prijatno!