FRANCUSKE PALAČINKE SU ODUVEK BILE HIT! A evo kako se prave, MEKANE SU I ZDRAVIJE OD AMERIČKIH!


IZVOR: informer - 13.08.2020 | 15:29


Odlične su!

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Ukusne palačinke koje ćete svake nedelje praviti...

SASTOJCI:

šolja heljdinog brašna
pola kašičice soli
dva veća jajeta
šolja i po mleka
kašika maslaca
malo ulja

ZA FIL:

tanko sečena šunka
rendani kačkavalj
pet-šest jaja
so, biber, peršun

PRIPREMA:

U činiju staviti brašno, so, jaja, mleko i maslac, pa dobro izmiksati, da se svi sastojci sjedine. Staviti u frižider da odstoji najmanje dva sata, pa još malo izmiksati.

U međuvremenu u manjem tiganju na vrelom ulju pržiti jedno po jedno jaje „na oko“, pa vaditi na pleh obložen papirom za pečenje. Ostaviti na toplom. U većem tiganju zagrejati malo ulja, pa kutlačom spuštati smesu za palačinke i peći minut-dva.

Okrenuti, sačekati 30 sekundi, pa odozgo narendati malo kačkavalja, spustiti parče tanko sečene šunke, preko nje staviti jedno jaje i preklopiti krajeve na unutra (sve četiri strane). Peći još minut. Postupak ponavljati dok ima materijala.