(RECEPT) DA LI STE PROBALI CEPANU SALATU? Zdrav, brz i ukusan hrono obrok!
IZVOR: E. S. T. - 28.08.2020 | 15:15
U poslednje vreme, sve popularnija postaje hrono ishrana, a mi vam donosimo sjajan recept za ukusnu cepanu salatu.


Foto: pixabay.com
Ovo je idealan predlog za obrok ukoliko ste na hrono režimu ishrane, ali i za sve koji vole zdravu ishranu!
Ono što će vas oduševiti, pored ukusa, jeste to da se ovo jelo priprema brzo i jednostavno.
Sastojci:2 plava patlidžana 2 pečene paprike pečeni beli luk slani tvrdi sir so maslinovo ulje jabukovo sirće peršun |
Priprema:
Plavi patlidžan oprati i izbušiti viljuškom, pa staviti u pleh obložen pek-papirom.


Foto: pixabay.com
Glavicu belog luka uviti u foliju, pa staviti pored.
Neoljušten luk preseći napola i staviti u pleh.
Sve peći na 210 stepeni dok ne omekša. Ako se luk prvi ispeče, izvaditi ga iz rerne.
Potom izvaditi i patlidžan.


Foto: Photo by Caroline Attwood on Unsplash
Kad se povrće ohladi, iscepkati ga viljuškom. Isto uraditi i sa paprikom, pa sve sjediniti.
Začiniti solju, dodati maslinovo ulje i jabukovo sirće i promešati.
Ukrasiti seckanim peršunom.
Prijatno!