(RECEPT) Prava domaća teleća supa nezaboravnog ukusa


IZVOR: Republika - 30.08.2020 | 10:14


Ukusna teleća supa je okrepljujće jelo koje nas podseća na detinjstvo i bakinu kuhinju. Priprema nije uopšte komplikovana, samo je potrebno malo vremena i strpljenja.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Sastojci

- 1 veza zeleni (šaragrepa, bela šargarepa i peršun i njegov koren),

- 1 glavica crnog luka, 1 kašika suvog začina, kašičica šećera, kašičica soli, koske i komad telećeg mesa.

 
$bp("Brid_98782030", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"226"});

Priprema

Oprati meso i koske i staviti u dublji lonac. Dodati suvi začin, naliti vodu i ostaviti da provri. Kada proključa, malo smanjiti vatru i kašikom skinuti penu. Dodati očišćenu šargarepu, belu šargarepu, koren i listove peršuna.

Dodati so i šećer i ostaviti da opet provri, pa smanjiti vatru da se supa lagano krčka. Supu ovako kuvati oko 2 sata. Nakon toga procediti, ako je potrebno dosoliti, vratiti šargarepu i opet staviti na vatru da provri, pa zakuvati reznace ili knedle, kako vi želite. Ukoliko više volite, meso možete usitniti na male kockice ili kasnije izvaditi iz supe i poslužiti uz neki prilog.