Spremite kuvani paradajz po receptu naših baka: Vrhunski ukus bez trunke konzervansa!


IZVOR: recepti.com - 07.09.2020 | 12:00


Donosimo vam recept za starinski način pripreme zimnice, odnosno zdrav i ukus sok od paradajza bez upotrebe konzervansa.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Sastojci:

  • 6 kg paradajza (pre čišćenja)
  • 2 kašike soli
  • 4 kašike šećera
  • crni luk i ljute papričice
  •  celer - sve po ukusu

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Priprema:

Paradajz dobro operite, te očistite i isecite na komade.

Sameljite i mašinicom za mlevenje paradajza i procedite u specijalnoj cedaljki.

Sipajte u šerpu, dodajte so i šećer i kuvajte.

Kad provri, kuvajte još 10-15 minuta.

Flaše zagrejte u rerni, 10 minuta na 100 Celzijusa.

Par zalogaja i bićete kao novi Posted by Republika on Субота, 05. септембар 2020.

Vruć paradajz sipajte u vruće flaše.

Na svaku flašu stavite parče celofana potopljeno u alkohol ili rakiju, stegnite gumicom i stavite zatvarač.

Flaše uvijte u peškir i ostavite 24 sata da se tako ohlade.