(RECEPT) Duh Italije na vašem stolu: Testenina iz jednog lonca sa mirisom limuna i bosiljka!
IZVOR: elle.rs, republika.rs - 07.09.2020 | 16:24
Za pripremu ukusne testenine ne treba vam mnogo vremena, namirnica ni kuhinjskih dodataka. Sjedinite češnjak, maslac, limun i bosiljak s testeninom po želji i napravite fini ručak za samo 15 minuta.
Sastojci:
- 225 grama sušene testenine
- 500 ml pilećeg bujona
- 4 češnja beog luka
- 30 grama putera
- 20 grama narendanog parmezana
- 1 limun
- nekoliko listića svežeg bosiljka
- so i biber po želji
Priprema:
1. U većem loncu otopite puter i na njemu kratko propržite sitno naseckani beli luk. Dodajte so i biber po želji.
2. U lonac ulijte pileći bujon. Iscedite sok jednog limuna i dodajte narendanu koricu.
3. Ubacite testeninu, sve dobro promešajte, poklopite i pustite da se kuva na umerenoj temperaturi oko 10 minuta.
4. Na kraju kuvanja umešajte narendani parmezan i nekoliko listića bosiljka.