(RECEPT) Jednostavno, lepo ukusno: Carska pita od namirnica koje ima svako domaćinstvo
IZVOR: serpica.net, republika.rs - 15.09.2020 | 08:42
Carska pita ili španska pita? U čemu je razlika? Svaki recept je isti sa malim izmenama u gramaži ulja, jogurta...za špansku pitu ide kukuruzno brašno a za carsku belo brašno. Svakako naziv opravdava i ukus. Oduševićete se.
Sastojci i priprema:
- 3-4 kisela krastavca (ako su veliki onda samo dva ili jedan)
- 1,5 kisela paprika
- 150 gr. salame ili sta imate (moze i bez toga)
- 150 gr. kackavalja (moze sitan sir)
Prvo sve iseckajte, uključite rernu na 200 stepeni, podmažite tepsiju prečnika 30 cm. može i u četvrtastoj.
- 5 jaja
- 200 ml. jogurta
- 180 ml. ulja
- 2 čaše belog brašna (merim sve istom čašom)
- 1,5 kašičica soli
- 1 kesica praska za pecivo
- odozgo može susam
Umutite 5 jaja i dodajte sve ostale sastojke osim susama. Dobro izmešajte da ne bude grudvica pa umešajte iseckan sir, salamu, krastavce i papriku. Stavite susam ako želite. Odmah stavite u vruću rernu i pecite oko 35 minuta. Proverite čačkalicom. Isecite kada se malo prohladi da bi kocke imale ravne ivice. Ako volite vruću možete je i odmah seći.
Prijatno!