Rusku salatu svi volimo, a u češku ide jedan neobičan sastojak koji joj daje nesvakidašnji ukus
IZVOR: Informer, Republika - 16.09.2020 | 15:55
Salata je fantastičnog ukusa!
SASTOJCI
- 1/2 kese mešavine za rusku salatu
- 1 šaka seckane boranije
- 2 kašike seckane tikvice
- 200 g barenog seckanog pilećeg belog mesa
- 2 kašike pečenog susama
- 1 kiseli krastavčić
- 1/2 sitno seckane kisele jabuke
- 2 kašike pavlake
- 150 g majoneza
- malo soli
- malo belog bibera
PRIPREMA
U šerpicu staviti mešavinu za rusku salatu i seckanu boraniju. Malo posoliti, naliti vodu da ogrezne i staviti da se kuva.
Na pola kuvanja dodati sitno seckanu tikvicu. Promešati i nastaviti sa kuvanjem dok ne ispari voda i povrće bude kuvano.
Pileće belo meso obariti u slanoj vodi. Sitno iseckati. Susam proprziti uz stalno mešanje dok dobije zutu boju pa dodati piletini.
Kuvano povrće procediti, ostaviti da se malo prohladi i dodati piletini i susamu. Dodatu seckani krastavčić, seckanu jabuku i začine. Sve lepo izmešati.
Sipati majonez i pavlaku. Izmešati i ostaviti oko 30 minuta u frižideru da se ohladi.
Slatu služiti kao predjelo. Uživati u lepom i osvežavajućem ukusu salate!