Rusku salatu svi volimo, a u češku ide jedan neobičan sastojak koji joj daje nesvakidašnji ukus


IZVOR: Informer, Republika - 16.09.2020 | 15:55


Salata je fantastičnog ukusa!

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

SASTOJCI

- 1/2 kese mešavine za rusku salatu

- 1 šaka seckane boranije

- 2 kašike seckane tikvice

- 200 g barenog seckanog pilećeg belog mesa

- 2 kašike pečenog susama

- 1 kiseli krastavčić

- 1/2 sitno seckane kisele jabuke

- 2 kašike pavlake

- 150 g majoneza

- malo soli

- malo belog bibera

 
$bp("Brid_00271630", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"238"});

PRIPREMA

U šerpicu staviti mešavinu za rusku salatu i seckanu boraniju. Malo posoliti, naliti vodu da ogrezne i staviti da se kuva.

Na pola kuvanja dodati sitno seckanu tikvicu. Promešati i nastaviti sa kuvanjem dok ne ispari voda i povrće bude kuvano.

Pileće belo meso obariti u slanoj vodi. Sitno iseckati. Susam proprziti uz stalno mešanje dok dobije zutu boju pa dodati piletini.

 
$bp("Brid_00271646", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"226"});

Kuvano povrće procediti, ostaviti da se malo prohladi i dodati piletini i susamu. Dodatu seckani krastavčić, seckanu jabuku i začine. Sve lepo izmešati.

Sipati majonez i pavlaku. Izmešati i ostaviti oko 30 minuta u frižideru da se ohladi.

Slatu služiti kao predjelo. Uživati u lepom i osvežavajućem ukusu salate!