(RECEPT) KROFNE IZ RERNE! Poslastica koju svi obožavamo


IZVOR: kuvajmolako - 24.09.2020 | 11:46


Mekane i vazdušaste krofne sa slatko-kiselim nadevom

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Sastojci:

10 g svežeg kvasca

100 ml mlakog mleka

1 vanilin šećer

3 kašike šećera

1 jaje

malo soli

300 g brašna

30 g putera (sobne temperature)

1 jaje za premazivanje

Foto: Photo by Kobby Mendez on Unsplash

Za punjenje:

2 kašike pavlake 20%mm

1 vanilin šećer

1 kašika šećera

šećer u prahu za posipanje

Priprema: 

Kvasac rastvorite u mleku, zatim dodajte vanilin šećer, šećer, jaje i so i umutite. Zatim dodajte brašno (ostavite samo 1. kašiku). Umesite testo, pa dodajte onu 1. kašiku brašna što ste odvojili. Opet umesite i dodajte maslac, pa rukom sjedinite maslac sa testom. Ostavite testo da odmara sat vremena. Nakon toga premesite testo i razvucite na debljinu oko 4-5 mm. Čašom vadite krofne. Ređajte ih u pleh obložen pek papirom. Ostavite da odstoje pola sata. Napravite punjenje za krofne tako što ćete u posudu sipati pavlaku, vanilin šećer i običan šećer, pa promešajte. Uzmite čašu za rakiju i njenim dnom napravite udubljenje u krofnama. Umutite jaje i premažite obode krofni. Napunite pavlakom i pecite na 180°C 25 minuta. Kada se ispeku pospite šećerom u prahu.

 
$bp("Brid_00947049", {"id":"22746","width":"16","height":"9","video":"646868"});