(RECEPT) RUČAK SPREMAN ZA 20 MINUTA: Hrskave pohovane pileće džigerice sa belim lukom
IZVOR: kodbakeugostima, Republika - 11.10.2020 | 09:24
Jednom kada probate ovaj recept zapitaće te se zašto to niste učinili ranije!
Priprema se brzo i jednostavno, a ukus je izvanredan.
Potrebno je:
- 300 gr pilećih džigerica
- 2 kašike belog brašna
- 3 kašike prezli
- granule belog luka
- so i biber
- 2 jaja
- ulje
Foto: Photo by Ben McLeod on Unsplash
Priprema:
Džigerice posoliti, dodati granule belog luka, bibera pa izmešati. Uvaljati u brašno, obilno okupati u jajima koje ste izmutili i malo posolili a zatim u prezle. Pržiti u dubokom ulju da porumene sa jedne i druge strane. Poklopiti kod prženja, jer prskaju prilikom prženja. Vaditi na papirnu salvetu. Servirati uz kuvan krompir.