(RECEPT) RUČAK SPREMAN ZA 20 MINUTA: Hrskave pohovane pileće džigerice sa belim lukom


IZVOR: kodbakeugostima, Republika - 11.10.2020 | 09:24


Jednom kada probate ovaj recept zapitaće te se zašto to niste učinili ranije!

Foto: youtube.com/Jelajelena Petrovic

Ručak koji će svi obožavati

Priprema se brzo i jednostavno, a ukus je izvanredan.

Potrebno je:

  • 300 gr pilećih džigerica
  • 2 kašike belog brašna
  • 3 kašike prezli
  • granule belog luka
  • so i biber
  • 2 jaja
  • ulje

Foto: Photo by Ben McLeod on Unsplash

Foto: Ilustracija

Priprema:

Džigerice posoliti, dodati granule belog luka, bibera pa izmešati. Uvaljati u brašno, obilno okupati u jajima koje ste izmutili i malo posolili a zatim u prezle. Pržiti u dubokom ulju da porumene sa jedne i druge strane. Poklopiti kod prženja, jer prskaju prilikom prženja. Vaditi na papirnu salvetu. Servirati uz kuvan krompir.