(RECEPT) PREBRANAC ZAČINJEN LJUBAVLJU: Jelo posle kojeg ćete omazati tanjir!


IZVOR: bakinaidekinakuhinja.com, Republika - 16.10.2020 | 17:15


Korak po korak do najukusnijeg prebranca!

Foto: youtube.com/Jelajelena Petrovic

Foto: Ilustracija

Potrebno je:

  • 500 gr krupnog pasulja
  • 500 gr crnog luka
  • 1 glavica beloga luka
  • lovorov list
  • zrno bibera
  • 250 ml. ulja
  • aleva paprika
  • tucana ljuta paprika
  • 1 suva paprika

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Priprema:

Pasulj dobro oprati pa sipati vodu da ogrezne i kuvati 3-4 min. Prosuti vodu, isprati i naliti novu vodu. Staviti 2 kašike ulja, nekoliko zrna bibera..lovorov list.

Kuvati pasulj, ali ne previše. Ne sme se mešati i pasulj mora ostati ceo... Luk iseći na rezance sipa ulje i dinsta na laganog vatri oko 10 min.

 
$bp("Brid_02865488", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"226"});

Dodati alevu i tucanu papriku, mleveni biber so. Sve dobro izmešati Na dno staviti sipati malo ulja iz šerpe gde je luk pa staviti nekoliko kašika kuvano pasulja.

Odozgo rasporediti pržen luk crni pa seckan beli pa dodati opet pasulj i luk. Završiti sa pasuljem i preliti uljem. Staviti u rernu i peći oko 30 min da se lepo zapeče i tečnost malo ispari.

Prijatno!