(RECEPT) Tope se u ustima i mame da uzmete još: Lovačke šnicle sa pire krompirom
IZVOR: Lepota i zdravlje, Republika - 18.10.2020 | 18:45
Za trpezarijskim stolom malo šta može da nas iznervira kao žilavo meso koje jedva možemo da žvaćemo.
Kada je u pitanju govedina, pored kvalitetnog mesa, na to da li će nam ručak presesti ili ćemo poželeti dodatak, u velikoj meri utiče recept. Lovačke šnicle se prave od teletine, a sočne zalogaje koji se tope u ustima savršeno dopunjuju pire krompir i neka sveža salata.
Sastojci:
500 g telećih šnicli (poslužiće i juneće, ali meso neće biti tako mekano)
1 kašika brašna
2-3 kašike ulja za prženje
2 čena sitno seckanog belog luka
1 kašičica mlevene paprike
začini po izboru (so, biber, peršun)
500ml vode
500g krompira
Priprema:
Meso isecite na deblje šnicle i izlupajte ih tučkom. Kratko ih propržite na ulju sve dok ne počnu da se rumene. Izvadite šnicle iz tiganja, pa u masnoći koja je ostala od prženja mesa izdinstajte beli luk. Vodite računa da temperatura ne bude previsoka jer će luk zagoreti i postati gorak.