(RECEPT) Sočni kolač sa jabukama i cimetom: Kombinacija kojoj ne možete da se oduprete
IZVOR: Republika - 23.10.2020 | 11:16
Za jesenje dane najbolji slatkiš je kolač napravljen od jabuke i cimeta. Neodoljivog mirisa i ukusa koji trajno ostaje u našim sećanjima, još od detinjstva.
Sastojci:
- 6 većih jabuka
- 2-3 kašike limunovog soka
- 160 g ovsenih pahuljica
- 200g brašna
- 150 g butera
- 150 g šećera + 1 kašika za preliv
- 1 kašičica cimeta
Priprema:
Zagrejte rernu na180 stepeni. Pleh za pečenje kolača obložite papirom za pečenje.
U većoj posudi pomešajte brašno, ovsene pahuljice i šećer. U drugoj posudi izrendajte jabuke i dodajte sok od limuna.
Za prvi sloj kolača sipajte 2 kašike hladnog putera, premažite dno, a zatim dodajte 3 do 4 kašike smese sa ovsenim pahuljicama. Lepo rasporedite i napravite podlogu, pa preko sipajte 1/3 smese od jabuka i limunovog soka. Tako ređajte još dva puta, smesa ovsenih pahuljica, jabuke, smesa sa ovsenim pahuljicama, jabuke, pa smesa sa ovsenim pahuljicama.
Kao poslednji sloj izrendajte 120 g hladnog putera i pospite kašikom šećera.
Pecite oko 35 do 40 minuta. Nakon pečenja kolač ostavite 20 minuta da se ohladi i onda poslužite.