(RECEPT) Super ideja za ručak: Pohovana boranija


IZVOR: serpica.net, republika.rs - 27.10.2020 | 10:56


Boranija, pripremljena u rerni ali može da se i pržit. Odlična je uz marinadu od belog luka, maslinovog ulja, limuna i peršuna, ili uz umak od krem sira, belog luka, mirođije ili samo uz salatu ili krompir salatu, bareni krompir i pirinač.

Foto: serpica.net

Foto: Ilustracija

Sastojci i priprema:

 

  • oko 300 - 400 gr. boranije
  • 2-3 jaja
  • 200 gr. prezli (ne potroše se sve)
  • 1 kašika brašna
  • so
  • 1 kašićica belog luka u prahu (ili izrendajte svež)
  • 1 kašičica sitne crvene paprike (aleva)
  • malo muskantnog oraščića (ja stavim samo kad imam)
  • ulje za prelivanje

Skuvajte boraniju u posoljenoj vodi (2 kašičice soli), procedite i ostavite da se prohladi. Izmešajte sa kašikom brašna, potom u umućena jaja koja ste predhodno posolili (2 prstohvata soli). Napravite mešavinu od prezli, belog luka, sitne paprike i muskantnog oraščića (mogu drugi začini) pa svaku boraniju posebno uvaljajte.

Ređajte na podmazanu tepsiju ili stavite pek papir. Pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko 20 minuta.

Prijatno!