(RECEPT) NAPRAVITE DOMAĆI HUMUS: Veoma je zdrav, a možete da ga ponesete i na posao za doručak!


IZVOR: Republika - 03.11.2020 | 17:56


Prirema humusa daleko je jednostavnija nego što na prvi pogled zvuči.

Foto: pexels.com

Foto: Ilustracija

Ovo je odličan proteinski namaz, zahvaljujući leblebiji koja ima i do 25 odsto belančevina u osušenom zrnu.

Sastojci:

  • 100 sirove leblebije
  • 1 kašika tahini paste
  • sok 1/2 limuna
  • so i biber
  • po ukusu dodaci
  • 1/2 kašičice sode bikarbone

Foto: pexels.com

Foto: Ilustracija

Priprema:

Potopiti leblebiju u hladnu vodu da odstoji preko noći.

Ujutru odliti vodu, oprati zrna i staviti leblebiju da se kuva sa malo sode bikarbone.

Kad se skuva, ocediti i malo vode zadržati ako bude potrebno da se namaz razredi.

Dobro samleti u blenderu, dodati so, biber, tahini i limunov sok. 

Od dodataka, po ukusu, možete naseckati jedan čen belog luka, ali umesto njega i limuna može da se sipa i pasirani paradajz. 

Takođe, uz ukus humusa lepo se slaže i pečeni plavi patlidžan.