(RECEPT) OMILJENI RUČAK NA DRUGAČIJI NAČIN: Sočne lazanje IZ TIGANJA, prste da poližeš!
IZVOR: Stil, Republika - 10.11.2020 | 12:51
Omiljeno italijansko jelo spremljeno na malo drugačiji način
Sastojci
- mešano mleveno meso - 300 g
- crni luk - 1 glavica
- beli luk - 2 čena
- Kulen - 150 g
- kore za lazanje - 300 g
- paradajz pelat - 800 g
- voda - 200 ml
- sremski sir - 300 g
- suvi bosiljak - 1 kašičica
- kačkavalj - 150 g
- mocarela - 100 g
Priprema
U tiganju propržite sitno seckani crni luk i beli luk, pa dodajte mleveno meso, seckani Neoplata Široko kulen, začinite i pržite nekoliko minuta. Dodajte vodu, paradajz sos i ostavite da se krčka petnaestak minuta. Dodajte izlomljene kore za lazanje, pelat i bosiljak. Poklopite tiganj i ostavite na vatri dvadesetak minuta dok se testenina ne skuva. Dodajte sremski sir, kačkavalj i mocarelu, ponovo poklopite i krčkajte još koji minut dok se sir ne rastopi.