(RECEPT) OMILJENI RUČAK NA DRUGAČIJI NAČIN: Sočne lazanje IZ TIGANJA, prste da poližeš!


IZVOR: Stil, Republika - 10.11.2020 | 12:51


Omiljeno italijansko jelo spremljeno na malo drugačiji način

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Sastojci

  • mešano mleveno meso - 300 g
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • Kulen - 150 g
  • kore za lazanje - 300 g
  • paradajz pelat - 800 g
  • voda - 200 ml
  • sremski sir - 300 g
  • suvi bosiljak - 1 kašičica
  • kačkavalj - 150 g
  • mocarela - 100 g

 
$bp("Brid_05011685", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"226"});

Priprema

U tiganju propržite sitno seckani crni luk i beli luk, pa dodajte mleveno meso, seckani Neoplata Široko kulen, začinite i pržite nekoliko minuta. Dodajte vodu, paradajz sos i ostavite da se krčka petnaestak minuta. Dodajte izlomljene kore za lazanje, pelat i bosiljak. Poklopite tiganj i ostavite na vatri dvadesetak minuta dok se testenina ne skuva. Dodajte sremski sir, kačkavalj i mocarelu, ponovo poklopite i krčkajte još koji minut dok se sir ne rastopi.