ČOKOLADNE ŠTANGLICE KOJE SE TOPE U USTIMA! Medena poslastica koju ćete OBOŽAVATI
IZVOR: informer - 10.11.2020 | 15:17
Ukoliko ne želite da palite rernu, onda umesto da pravite kore koristite rozen kore ili keks.
Sastojci:
Za koru:
400 g brašna + (oko 50 g brašna da biste umesili testo)
1 kašičica sode ili praška za pecivo
2 belanceta
1 jaje
50 ml ulja
50 ml mleka
100 g meda
80 g šećera
Za Fil:
3 pudinga sa ukusom čokolade
7 kašika šećera
10 g vanilin šećera
2 žumanceta
750 ml mleka
100 g maslaca
100 g čokolade za kuvanje
80 g šlaga (ili 120 ml slatke pavlake)
120 ml mleka
Priprema:
U posudi prosejte brašno sa praškom za pecivo. Dodajte med, belanca, jaje, ulje, mleko i šećer, pa sjedinite. Umesite testo i podelite na 4 jednakih loptica (od po 200 g otprilike). Na pek papiru nacrtajte pravougaonik dimenzija 25×18 cm i razvaljajte testo tog oblika i veličine (vidi u VIDEU). Izbodite testo viljuškom i pecite na 180°C nekih 7 minuta.
U šerpu sipajte 500 ml mleka i dodajte vanilin šećer i šećer, promešajte i stavite da se kuva. U međuvremenu puding pomešajte sa žumancima i 250 ml mleka i dobro sjedinite. Dodajte u mleko koje je provrelo. Mešajte dok se ne zgusne. Ubacite i čokoladu, pa sklonite sa ringle. Lepo sjedinite. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi.
Šlag pomešajte sa 120 ml mleka i umutite. U smesu sa čokoladom dodajte maslac i dobro umutite. Zatim dodajte šlag sve vreme muteći. Dobijenu smesu podelite u 4 posude.
Koru premažite sa čokoladno smesom iz jedne posude, pa preklopite drugom korom i opet premažite. Tako radite dok ne utrošite materijal. Poklopite kolač i ostavite u frižideru preko noći.