(RECEPT) ZVEZDA SLAVSKE TRPEZE: Ovako NAJBOLJE DOMAĆICE prave RUSKU SALATU!


IZVOR: Republika - 11.11.2020 | 18:19


Ruska salata je nezaobilazni deo trpeze tokom praznika, na slavama i svim ostalim slavljima.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Napravite je lako i jednostavno, a recept će vam tražiti svi koji je probaju.

Sastojci:

  • - po 400 g krompira, šargarepe i graška
  • - po 300 g šunke i kiselih krastavčića
  • - 600 g majoneza
  • - 100 g kisele pavlake
  • - 15 g soli
  • - 20 g senfa (1 puna kašičica)
  • - Jaja

 
$bp("Brid_05118639", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"226"});

Priprema:

Krompir i šargarepu očistiti pa ih zajedno staviti da se skuvaju. Krompir neka bude krupniji, a šargarepa nešto sitnija jer njoj treba duže da se skuva od krompira. Grašak stavite posebno.

Dok se povrće kuva pomešati majonez, pavlaku, senf i so i sjediniti. Takođe naseckati krastavčiće, šunku i jaja na sitne kockice. Skuvano povrće procediti i ohladiti. Iseckati krompir i šargarepu na kockice, pa dodati krastavcima, šunki i jajima, a zatim dodati i ohlađen i oceđen grašak. Sve preliti prethodno napravljenim prelivom i lagano izmešati, savetuje Domaćirecepti.net.

Ostaviti rusku salatu u frižider nekoliko sati da se lepo prohladi, pa poslužiti.

Prijatno!