RECEPT ZA NAJBOLJU RUSKU SALATU! Nezaobilazna je za vreme PRAZNIKA, a OVAJ sastojak je tajna njenog SAVRŠENSTVA!
IZVOR: domacirecepti.net, informer - 14.11.2020 | 00:00
Prijatno!
Ruska salata je nezaobilazna za vreme praznika, na slavama i svim ostalim slavljima. Pravi se lako i jednostavno.
Sastojci:
- po 400 g krompira, šargarepe i graška
- po 300 g šunke i kiselih krastavčića
- 600 g majoneza
- 100 g kisele pavlake
- 15 g soli
- 20 g senfa (1 puna kašičica)
- Jaja
Priprema:
Krompir i šargarepu očistiti pa ih zajedno staviti da se skuvaju.
Krompir neka bude krupniji, a šargarepa nešto sitnija jer njoj treba duže da se skuva od krompira.
Grašak stavite posebno.
Dok se povrće kuva pomešati majonez, pavlaku, senf i so i sjediniti.
Takođe naseckati krastavčiće, šunku i jaja na sitne kockice.
Skuvano povrće procediti i ohladiti. Iseckati krompir i šargarepu na kockice, pa dodati krastavcima, šunki i jajima, a zatim dodati i ohlađen i oceđen grašak.
Sve preliti prethodno napravljenim prelivom i lagano izmešati.
Ostaviti rusku salatu u frižider nekoliko sati da se lepo prohladi, pa poslužiti.