ODLIČAN PREDLOG ZA DORUČAK! Napravite domaće testo za MEKANE šapice punjene SIROM!


IZVOR: Emilinakuhinja - 16.11.2020 | 00:00


Prijatno!

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Kada jednom probate, pravićete ih stalno.

Recept koji će vas oduševiti, a premekane šapice možete praviti za doručak ili večeru.

 
$bp("Brid_05458253", {"id":"22746","width":"16","height":"9","video":"678936"});

Sastojci:

- 1 dcl mlake vode
- 10 g suvi kvasac
- 1 kašičica šećera
- 2 dcl jogurta
- 1 dcl ulja
- 1 kašičica soli
- 1 čaša kukuruznog belog brašna
- 2,5 čaše belog mekog pšeničnog brašna T400
- 2 jajeta
- 300 g sira

Foto: Photo by Mariana Vusiatytska on Unsplash

Priprema:

Kvasac pomešajte sa vodom, dodajte šećer, jogurt, ulje, promešajte, pa dodajte jaje, kukurzno brašno, so i pšenično brašno. Posle svakog dodavanja promešajte. Umesite testo, pokrijte krpom i ostavite na toplom nekih pola sata. Od preostalog jajeta odvojite belance i žumance. Belance pomešajte sa sirom, a žumance je za premazivanje. Premesite testo i podelite na dve lopte. Razvucite testo i isecite na veće kvadrate. Filujte sirom krajeve, pa preklopite. Pritisnite malo prstima po ivicama da zatvorite. Izrezite krajeve malo. Premažite žumance i pospite kukuruznim brašnom. Pecite na 200 stepeni nekih 25 minuta. Prijatno!

 
$bp("Brid_05458253", {"id":"22746","width":"16","height":"9","video":"678936"});