(RECEPT) Preukusno testo za picu koje će nestati za tili čas


IZVOR: Informer, Republika - 26.11.2020 | 18:05


Dobar ukus pice zavisi od testa. Ukoliko je podloga loša, nikakav nadev je neće popraviti. Zato vam donosimo jednostavan i ukusan recept koji će svaku picu učiniti savršenom.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Sastojci

- 500 g brašna

- 250 ml vode

- 70 ml ulja

- 15 g kvasca (3-4 g suvog)

- 1 kašičica šećera

- 1 kašičica soli.

Priprema

U toploj vodi izmrviti kvasac i dodati šećer pa izmešati. Dodati pola brašna i skoro sve ulje i so, pa izmešati dobro varjačom. Kako dodajete ostatak brašna, tako i mešajte.

Kada testo već skoro ne može da se meša varjačom lagano ga rukom izmesite, samo da ga uobličite. Nije potrebno dugo mešenje jer je testo već dobro izrađeno varjačom.

 

 
$bp("Brid_06413823", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"226"});

 

Premažite ostatkom ulja i ostavite da stoji 30 minuta. Testo će biti mekano i lepljivo.

Pospite brašnom sto pa izvadite nakislo testo i lagano ga premesite. Od ove mere ima testa za dve veće okrugle tepsije. Testo je mekano i može da se razvuče rukama i postavi u tepsiju.Nafilujte ga po želji i pecite dok ne dobije lepu boju (oko 20 minuta na 180-200 stepeni, u zavisnosti od rerne).