(RECEPT) Krofne koje će svi obožavati: Uz jedan trik napravite ih da budu vazdušaste i mekane


IZVOR: Informer, Republika - 03.12.2020 | 17:08


Pripremite poslasticu koja će jednako oduševiti vaše i starije i mlađe ukućane.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Sastojci:

- 250 ml mlake vode

- 40 g svežeg kvasca

- 500 g brašna

- 50 g biljne masti ili margarina

- 2 kašike šećera

- šećer u prahu

- 2 kesice vanilinog šećera

Priprema

Kvasac rastopite u mlakoj vodi sa kašičicom šećera i kašičicom brašna i pustite da naraste. Dok narasta, pomešajte šećer i margarin, dodajte nadošli kvasac, pa polako zamesite sa brašnom. Ostavite testo na toplom da dvostruko naraste pa premesite, razvucite ga na 1 cm debljine i čašom ili modlom vadite krofne. Ostavite ih oko pola sata da još narastu, a zatim pržite u vrelom ulju.

 

 
$bp("Brid_07015157", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"226"});

 

Trik da krofne budu vazdušaste jeste da se prvo prže sa narasle strane (gornja strana kada ste testo razvili i isekli krugove), a zatim se okrenu.

Pospite ih prah šećerom u koji je dodat vanilin šećer, a možete i kristal šećerom. Po želji, špricem nafilujte džemom ili kakao kremom.