(RECEPT) Posle ovog recepta više nećete jesti hleb: Pogača meka kao pamuk priprema se za samo 20 minuta
IZVOR: Republika - 20.12.2020 | 17:50
Lako za pripremu, a odličnog je ukusa.
Sastojci
- 20 g kvasca
- 2dl tople vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 2 kašike ulja
- oko 300-310 g brašna
Priprema
Od svih navedenih sastojaka umesite mekano i lepo testo. Odmah ga prebacite na radnu površinu, oblikujte loptu rukama i onda je spljoštite praveći pogaču, dlanovima pritiskajte nežno dok ne dobijete željenu debljinu. Trebalo bi da bude tanka, ali ne previše, u toku pečenja će još da naraste.Prebacite je na papir u tepsiju i još malo dlanovima razvucite do oboda tepsije. Izbockajte je viljuškom ili napravite neku šaru po vašoj želji.
Odmah zatim uključite rernu na 250 stepeni, čim se zagreje, znači posle nekih 15 minuta stavite pogaču da se peče. Kada se malo zapeče smanjite temperaturu na 180 i dopecite je do kraja. Ukupno vreme pečenja je 15-najviše 20 minuta. Kada je pogača gotova, izvadite je iz tepsije, poprskajte vodom, uvijte u čistu krpu i ostavite da se malo ohladi.