(RECEPT) Posle ovog recepta više nećete jesti hleb: Pogača meka kao pamuk priprema se za samo 20 minuta


IZVOR: Republika - 20.12.2020 | 17:50


Lako za pripremu, a odličnog je ukusa.

Foto: youtube.com/Serpica

Foto: Ilustracija

Sastojci

- 20 g kvasca

- 2dl tople vode

- 1 kašičica soli

- 1 kašičica šećera

- 2 kašike ulja

- oko 300-310 g brašna

Priprema

Od svih navedenih sastojaka umesite mekano i lepo testo. Odmah ga prebacite na radnu površinu, oblikujte loptu rukama i onda je spljoštite praveći pogaču, dlanovima pritiskajte nežno dok ne dobijete željenu debljinu. Trebalo bi da bude tanka, ali ne previše, u toku pečenja će još da naraste.Prebacite je na papir u tepsiju i još malo dlanovima razvucite do oboda tepsije. Izbockajte je viljuškom ili napravite neku šaru po vašoj želji.

 
$bp("Brid_08485811", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"226"});

Odmah zatim uključite rernu na 250 stepeni, čim se zagreje, znači posle nekih 15 minuta stavite pogaču da se peče. Kada se malo zapeče smanjite temperaturu na 180 i dopecite je do kraja. Ukupno vreme pečenja je 15-najviše 20 minuta. Kada je pogača gotova, izvadite je iz tepsije, poprskajte vodom, uvijte u čistu krpu i ostavite da se malo ohladi.