(RECEPT) Topi se u ustima, a i vi ćete se rastopiti od miline: Neodoljivi jafa kolač
IZVOR: Republika - 25.12.2020 | 15:00
Osvežavajući ukus narandže sa nijansom čokolade.
Sastojci
- 4 jaja
- 100 gr šećera (može manje)
- 100 ml. mleka
- 50 ml ulja
- 220 gr brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 narandže
- 50 gr. putera
- 50 gr čokolade
- 3 kašike džema od kajsija (može i drugi)
- 100 gr čokolade za glazuru
Priprema
Biskvit
Umutiti jaja sa šećerom ( ja sam stavila 1 kašiku šećera) i umutiti.
Dodati brašno i prašak za pecivo ulje mleko i dobro izjednačiti. Izliti u pleh od rerne. Peći na 200 stepeni C oko 20-25 min.
Nadev
Prohladiti i preseći na pola. Jednu polovinu izmrviti.50 gr čokolade istopiti sa maslacom i izjednačiti i dodati u izmrvljeni biskvit.
Narandže dobro oprati izrendati i iscediti sok i ubaciti u biskvit izdrobljen.
Dodati i pune 3 kašike džema i sve dobro izjednačiti i mikserom izmutiti.
Nadev rasporediti na drugi biskvit i preliti kolač čokoladom. Dobro ohladiti seći na kocke i sladiti se.