(RECEPT) IDEALNA BOŽIĆNA TORTA SA BANANAMA I JAGODAMA! Ukusna i brzo se sprema! NEMA PEČENJA!


IZVOR: Kulnarka, Republika - 06.01.2021 | 08:34


Za sve sladokusce!

Foto: printskrin/kulinarka

Evo super recepta za Božićnu poslasticu, a nemate mnogo vremena da se "muvate" po kuhinji!

Sastojci:


- 1,5l mleka
- 5 pudinga od čokolade
- 1 mlečna čokolada
- 250g margarina
- 250g šećera u prahu
- 150g petit keksa
- 150g plazma keksa
- 700g jagoda (iz zamrzivača)
- 500g banana
- 2 šlaga

Priprema:

 

1. U 1, 5l mleka skuvati 5 pudinga od čokolade. Kada se smesa ohladi dodati joj umućen margarin i šećer u prahu i prethodno otopljenu i prohladjenu mlečnom čokoladu

2. Ovaj fil podeliti na 2 dela. U prvi deo staviti lomnjeni petit keks, a u drugi deo lomnjeni plazma keks.

3. Fil sa plazmom podeliti opet na 2 dela, takođe i fil sa petitom podeliti na 2 dela

4. Kalup za torte obložiti najlonskom folijom i ređati: plazma fil, jagode, petit fil, banane, plazma fil , jagode...

 
$bp("Brid_09922530", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"226"});
5. Staviti tortu da se hladi oko 2 sata, prevrnuti je na tacnu i ukrasiti sa šlagom.