(RECEPT) Ne čekajte ni dana, odmah NAPRAVITE OVAJ KOLAČ! Može da se jede i kada ste na postu


IZVOR: serpica.net, republika.rs - 17.01.2021 | 13:24


On je divan, mekan i izdašan. Topi se ustima!

Foto: serpica.net

Medeno Srce

Sastojci i priprema:


Sve se meri čajnom šoljom od 300 ml.

  • 1 šolja vode
  • pola šolje šećera (može i manje)
  • 2 šolje brašna (ja sam koristila meko, ali se može mešati oštro i meko)
  • 1 kašika kakaa
  • 10 kašika džema bilo kojeg
  • 100 ml. ulja (ili otprilike malo manje od pola šolje)
  • 1,5 (jedna i po) kašičica soda bikarbone

Za fil:

 

  • 10 kašika džema/marmelade (najbolje ako imate neki svetliji)
  • 2 šake mlevenih oraha (ne morate dodavati, ja volim pa stavim)

Glazura:

  • 50 - 100 gr. čokolade rastopiti sa 3 kašike ulja (količina od 50 gr. čokolade je sasvim dovoljna ali može i više)
  • Ako želite možete napraviti i bele šare.
  • 1 štangla bele čokolade i 1kašika ulja

Ako postite koristite posne čokolade.

Priprema:

Uključite rernu na 200 stepeni. Pripremite tepsiju 30 x 25 ili neku približne veličine. Umutite vodu, šećer, brašno, kakao, ulje, džem, soda bikarbonu. Polovinu testa istresite u tepsiju i pecite oko 10 - 15 minuta. Izvadite iz rerne pa prelijte rastopljenom marmeladom u koju ste stavili mlevene orahe (orahe ako želite)...Preko marmelade ide ostatak testa ali ga predhodno razredite sa 5 kašika vode da bi se lakše razlilo preko marmelade. Pecite još 30 minuta ili dok ne budete sigurni da je gotovo. Prelijte rastopljenom čokoladom, išarajte belom.

Prijatno!