(RECEPT) Pileći gulaš sa pilećom džigericom
IZVOR: kodbakeugostima.blogspot.com, republika.rs - 29.01.2021 | 17:09
Fantastično jelo koje se brzo i lako sprema.
Potrebno je :
- 350-400 gr pileće džigerice
- 2 veće glavice crnog luka
- 200ml. kisele pavlake
- 2 šargarepe
- ulje
- so..biber peršunov list
Priprema:
Na ulju propržiti sitno seckan crni luk pa kad omekne dodati na krugove šargarepu i to dalje dinstati. Džigericu iseći na pola pa i nju ubaciti. Dodati 200 ml vode i kuvati da omekne.
Posle 20 min. Ubaciti pavlaku i nju malo provreti. Dodati so biber ako je redje može kašičica brašna.
Na kraju staviti seckan peršunov list. Kao prilog krompir, testenina..pirinačč uživajte u svakom zalogaju...