TRIKOVI ZA SAVRŠENU SUPU: Ima spasa i za premasnu čorbu


IZVOR: 24sata.hr - 16.11.2017 | 04:15


Samo jedna namirnica može da vam pomogne da dobijete ukus supe kakav želite. Dovoljno je samo da je stavite u supu i ona će upiti višak masti.

Foto: pixabay.com

Cake za pravljenje savršene supice

Naime, postoje dva načina kako da odmastite premasnu supu. Prvi je da pričekate da se ohladi i stavite je u frižider. Posle nekoliko sati, sloj masnoće će se stvoriti na vrhu supe. Tada je samo pokupite kašikom i bacite. 

Foto: freeimages.com

Međutim, postoji i jedan brži način. Na premasnu supu stavite list zelene salate, pričekajte kratko, do pola minuta, izvadite ga i bacite. List salate pokupiće višak masti. Možete ponavljati ovo više puta dok supa ne bude masna onoliko koliko želite. 

Na isti način možete odmašćivati i masne umake.

Ako želite u startu da budete sigurni da vam supa neće biti masna, skinite većinu masti s mesa, ali nemojte sve jer tada supa neće biti ukusna. Ako stavljate piletinu, skinite većinu kožice, ili na junetini masne delove. 

Supertrikovi za super supu: