POSNO JELO PRSTE DA POLIŽEŠ: Bolonjeze sos bez mesa će vas oduševiti!


IZVOR: Republika - 26.03.2021 | 11:50


Vreme je posta, a ideje za fini posni ručak uvek su dobrodošle. Savršen recept za bolonjeza sos bez mesa pravi je hit na internetu. Ovo ukusno i jeftino jelo dobro će vam doći kada nemate vremena za kuvanje.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Posni bolonjeze sos pravi se brzo i lako, a namirnice za ovaj obrok svi imamo kod kuće. 

Sastojci: 

100 g sojinih ljuspica

1 crni luk

500ml paradajz soka

1/4 kašičice muskantnog oraha

1 kašičica italijanske mešavine začina 

1 pakovanje testenine

So, biber, ulje

Foto: pixabay.com

Način pripreme: 

Crni luk iseckajte na sitno i propržite na malo ulja. Dodajte sojine ljuspice i nalijte odmah sa dve čaše vode, u istu šerpu sipajte paradajz sok. Dodajte začine, dobro promešajte i ostavite da se krčka oko 20-ak minuta na laganoj vatri. 

Obarite testeninu po želji i prelijte sosom. 

Ukoliko ste ljubitelj maslinovog ulja možete na svaku porciju dodati malo.

Ova količina dovoljna je za 4 porcije.