PREUKUSNI RAFAELO ČIZKEJK! Potrebno vam je samo pola sata i 10 sastojaka


IZVOR: Republika - 30.03.2021 | 11:38


Rafaelo čizkejk će se naći na listi vaših omiljenih poslastica, tacica za Za pripremu će vam trebati tek pola sata, a jednom kad ga probate, nema sumnje da će ovaj kolač postati redovan na vašem stolu.

Foto: youtube.com/printscreen

Čizkejk sa ukusom kokosa

Sastojci (za 12 porcija)

300 g keksa po izboru (može i mleveni)
125 g maslaca
2 paketića pudinga od vanile
100 g šećera
150 ml hladnog mleka
500 ml slatke pavlake
250 g maskarpone sira
200 g bele čokolade za kuvanje
200 g kokosa
100 g listića badema

Priprema

1. Keks usitnite u blenderu, dodajte im maslac i ulje pa sjedinite. Kalup za torte prečnika  26 cm premažite s malo ulja (uključujući i strane), zatim utisnite smesu od keksa.

2. Pripremite fil tako da u jednu posudu ubacite oba pudinga, šećer u prahu i mleko. Sastojke dobro izmešajte kako vam ne bi ostale grudvice.

3. U manji lonac dodajte 450 ml pavlake i zakuvajte, zatim postepeno dodajte smesu s pudingom mešajući celo vreme. Kuvajte mešajući nekoliko minuta dok se krem ne zgusne, zatim sklonite s vatre.

4. U vruć krem dodajte čokoladu za kuvanje, dobro izmešajte, zatim dodajte i maskarpone pa ponovno dobro izmešajte. Umešajte i kokos, zatim smesu prelijte preko podloge od keksa i poravnajte.

5. U manjem loncu zagrejte preostalih 50 ml pavlake, dodajte belu čokoladu i rastopite. Sklonite s vatre, mešajte, zatim ostavite sa strane nekoliko minuta da se malo ohladi.

6. Ponovno izmešajte, prelijte tortu pa glazuru rasporedite po površini kolača okrećući kalup. Posipajte listićima badema i ostavite sat, dva u frižideru kako bi se čizkejk stegao. Pre sečenja ostavite ga 10-ak minuta na sobnoj temperaturi, zatim skinite obruč kalupa. Secite i poslužite.