Probajte kolač koji ne goji: Dijetalni BRAUNI menja pravi, ali UKUS mu je prste da poližeš!
IZVOR: Republika - 10.05.2021 | 14:52
Ako vodite računa o liniji i želite da uživate u desertu bez griže savesti da ste uneli previše kalorija, ovo je pravi recept za vas. Brauni bez šećera krije u sebi malo kalorija, ali ne na uštrb ukusa.
Sastojci:
Jabuka srednje veličine
Prstohvat cimeta
Dva jaja
Dve kašike ulja
¼ kašičice ekstrakta vanile
Dve kašike meda
Kašika kakaa
¼ kašičice soli
Pola šolje integralnog pšeničnog brašna
¼ kašičice praška za pecivo
¼ kašičice sode bikarbone
Priprema:
Jednu jabuku srednje veličine najpre operite, oljuštite, iseckajte na komade i stavite u vodu, dodajte cimet i kuvajte oko pola sata. Kada je jabuka kuvana, ispasirajte je štapnim mikserom ili izdrobite viljuškom.
U posudu srednje veličine razbijte jaja i dodajte ulje, ekstrakt vanile, med, pa sve umutite. Umućenoj smesi dodajte kakao i so, ponovo izmešajte, pa dodajte pire od jabuke koje ste napravili i opet promešajte da se sastojci sjedine, prenosi Mondo.
U odvojenu posudu sipajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, a kada to promešate, dodajte i smesu sa kakaom koju ste prethodno pripremili. Kada izmešate sastojke da se sjedine, nalijte smesu u pripremljen pleh i pecite 25-30 minuta na 180 stepeni.