KAKO DA ODMRZNETE MESO ZA SAMO 10 MINUTA! Trik koji će vam olakšati život


IZVOR: Republika - 30.05.2021 | 11:13


Trik koji će vam olakšati život.

Foto: pixabay.com

Da bi se odmrznuo čak i mali komad mesa, potrebno je da prođe najmanje dva, tri sata. Postupak možete ubrzati upotrebom mikrotalasne, ali postoji i negativna strana. Neretko se dešava da se meso po površini već malo skuva, a da iznutra ostane zaleđeno.

Međutim, postoji jedan  praktično zaboravljen trik koji su koristile naše bake, a koji znatno ubrzava odmrzavanje mesa.

Za samo 10 minuta, namirnica će već biti spreman za pripremu. Potrebno je da u toploj vodi, malo iznad sobne temperature (oko 40-45 stepeni C), rastvorite kašiku običnog šećera i u nju stavite komad mesa koji želite da odmrznete. Veoma je bitno da meso prethodno izvadite iz kesice, folije, ili već u čemu ste ga čuvali, piše Mondo.

Foto: pexels.com

Za samo 10 minuta ćete veoma lako moći da ga isiječete na komade željene veličine – biće odmrznuto.

Bonus je i što će mu šećer malo pojačati i poboljšati ukus. Zapravo, zahvaljujući šećeru ono je postalo meko, nežno, a da je pritom u potpunosti zadržalo teksturu i svoj ukus.