KUVAR OTKRIO TAJNU UKUSNIH KISELIH KRASTAVČIĆA: Svi prave istu grešku, a fora je u ovome!
IZVOR: Republika - 22.08.2021 | 14:11
Polako se bliži vreme za spremanje zimnice, a u Srbiji su kiseli krastavčići redovna salata na jelovniku. Bez ovog povrća gotovo da nijedna kuća ne može, međutim ovu grešku kod odabira prave mnoge domaćice, a da toga nisu ni svesne.
Foto: pixabay.com
Šef jednog restorana ukazao je na nekoliko grešaka koje većina kuvarica pravi, ne znajući da su one uzrok što zimnica nije uspela.
Ako su krastavci bezukusni i meki nakon kiseljenja, to je znak da ste izabrali pogrešnu sortu.
Za zimnicu su najbolji oni koji imaju krupne tačkice i "crne bodlje".
Takođe, krastavci će biti ukusniji ako birate one sa debelom korom. Povrće treba da bude malo - ne duže od 10 cm. I obavezno probajte pre kiseljenja. Ako su krastavci gorki, tu nema pomoći - bacite ih.
Foto: youtube.com/Jelajelena Petrovic
Prilikom kiseljenja morate da obratite pažnju na kvalitet vode. Bolje je koristiti flaširanu ili filtriranu, nego česmovaču, savetuje kuvar, prenosi Mondo.
Koristite krupnu so i izbegavajte jodiranu. Dobar savet je i da potopite krastavce u vodu pre pripreme, nekoliko sati u vodi učiniće ih čvršćim i ukusnijim.
Takođe, ne zaboravite da preokrenete zatvorene tegle, tako neće propustiti vazduh.